Tuotantoinvestointeja ja ympäristökysymyksiä

Koliprint Oy on investoinut lisää leveään inkjet-tulostukseen. Tuotanto pystyy entistä varmemmin takaamaan sen korkean laadun tason, johon Koliprintin asiakkaat ovat tottuneet.

– Markkinoiden jatkuvat muutokset asettavat haasteita, joihin Koliprint vastaa jälleen entistä tehokkaammin, tuotantopäällikkö Arto Meriläinen toteaa ylpeänä.

Tuotannossa siirryttiin myös käyttämään prosessivapaata painopeltiä, jonka vaikutus ympäristöön on merkittävä.
– Etuina ovat työnkulun yksinkertaistuminen sekä nopeutuminen, mutta ennen kaikkea pääsemme eroon kehitteistä ja muista kemikaaleista peltien käsittelyssä, Meriläinen listaa.

Painopeltien muutos on myös Joutsenmerkin tiukentuneiden kriteerien mukainen. Painotalon toiminnan tulee täyttää tiukat vaatimukset, jotta se ansaitsee Joutsenmerkin. Muun muassa papereiden ja kemikaalien laatua ja määrää sekä niiden kierrätettävyyttä seurataan tiukasti. Merkin saamiseksi painon tulee täyttää vaatimukset myös painoprosessissa syntyvien päästöjen ja jätteiden, energiankäytön, työturvallisuuden sekä laadunvarmistuksen saralla.

Koliprint Oy on ylpeä Joutsenmerkistään.
– Ympäristöarvot ovat olleet minulle aina tärkeitä. Vastuullinen ajattelu ja mahdollisimman ympäristöystävällinen toiminta ovat siksi myös Koliprintin arvoja, toimitusjohtaja Sari Niemi linjaa.